Egyedi bútorok


A „Mosolyalkotóház” olyan faipari kisüzem, amely mind hobbikedvelőknek, mind vállalkozóknak helyet és alkalmat biztosít arra, hogy a legkorszerűbb asztalosszerszámok és berendezések használatával, komoly asztalosmesteri, szakoktatói szakértelem támogatásával alkotó tevékenységet végezhessenek.

Kezdeményezésünk valóban mosolyt varázsol az ott tevékenykedők arcára és mindazokéra, akik az ott folyó kreatív alkotótevékenység eredményét élvezik a mindennapokban. Cikksorozatunkban szeretnénk bemutatni az ott folyó tevékenység hátterét és kedvet ébreszteni hozzá mindazokban, akik inspirációt éreznek hasonló közösségi életben való részvételhez.

____________________

Napjainkban egyre kevesebb igény és idő jut az egyedi bútortervezésre. A vásárlókat elkényeztetik a nagy bútorüzletek széles választéka, hamar megtalálják a viszonylag megfelelő bútort.

A hangsúly itt a „viszonylag” szón van: ha nem találja meg vagy vannak önálló elképzelések, az a megrendelő mesterember után fog nézni.

Tekintettel arra, hogy az egyéni megrendelés egyedi bútortervezést is igényel, valamint időigényesebb az elkészítés is, nyilván árfelhajtó hatással bír. És hát az sem különösebben kell említeni, hogy a megrendelőkkel való kommunikáció sokak számára megterhelő, több súrlódási felület adódhat velük. De ha ezeket a nehezítő körülményeket kezelni tudjuk, akkor az egyedi megrendelések emelik szakmai tapasztalatunkat, önbecsülésünket és megbecsültségünket. Hovatovább versenyeken is lehet indulni, valamint egyre különlegesebb darabokra kaphatunk megrendelést.

Tehát vállalkozóbb szellemű társainkra széles távlatok várhatnak.

Érdemes már az konkrét megrendelés előtt begyűjteni nem szokványos ötleteket különböző stílusú és funkciójú bútordarabokhoz, hogy legyenek már hamar elképzeléseink a megrendelővel való első beszélgetéskor.

A helyszíni felmérés során fordítsunk figyelmet arra, hogy a bútordarabokat általában már egy meglévő stílusba kell beilleszteni. Manapság felértékelődtek a praktikus megoldások, tárolási helyeket is fantáziadúsabbra képzelik főként a fiatal párok. Arra azért vigyázni kell, ne korbácsoljuk fel feleslegesen a lelkesedést, mert a megvalósítás korlátokkal teli és nem biztos, hogy érdekli a megrendelőt, milyen áron tudjuk valóra váltani álmait.

Ajánlott, hogy rendelkezzünk olyan belsőépítésszel, lakberendezővel, akit igény esetén be tudunk vonni a megrendelés teljesítésébe. Jobb optikája van annak, ha tapasztalt gárdát tudunk felvonultatni, komolyabb munkákat is így el tudunk vállalni és minket is ajánlanak fordított esetben.

A tervvázlat elkészítésére érdemes elegendő időt és energiát áldozni, meghálálja a végeredmény, a könnyű elkészíthetőség és a megrendelői elégedettség. A megrendelők ezen fázisban való intenzív bevonása az alapja minden további ajánlásnak.

A gyártástervet már nem szükséges a megrendelővel egyeztetni, hiszen nem is látja már át még egy lelkesebb szemlélő sem. Egyszerűbb esetben mintadarabot készíthetünk, de ez a legtöbbször azért felesleges és nem is igénylik a megrendelők.

Nyugodtan hangsúlyozzuk előre megkeresés esetén, hogy csak komoly megrendelési szándék esetén készítünk terveket. Ezzel megkíméljük magunkat és a valódi megrendelőinket a felesleges időrablástól.

A Mosolyalkotóház Kft. környezetbarát és szociálisan érzékeny projektje a Széchenyi 2020 GINOP-5.1.7-17-2019-00240 számú, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül finanszírozott, „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című projekt keretében az EU és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.

Gyakorlóműhely

(X)