A munkamorál

More Pékség
Összefoglaló:
Mik a munkamorál jellemzői? Honnan tudjuk megállapítani egy alkalmazottról, hogy melyik típusab tartozik? Magyarország régióiban nagyfokú eltérés tapasztalható az emberek munkamoráloját tekintve.

A munkaadók olyan emberekkel akarnak dolgozni, akiknek erős a munkamoráljuk. Akik rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal, azok jobb alkalmazottak, akik elvégzik a munkát, bármi is legyen. Gyakran kevesebb felügyeletet igényelnek a napi tevékenységek felett, és a menedzserek képesek rájuk támaszkodni nagyobb feladatok elvégzésében. Bemutatunk néhány tényező, amelyek erős munkamorált mutatnak.

A professzionalizmus valami megfigyelhető attól a pillanattól kezdve, hogy az alkalmazott belép az irodaajtón, egészen távozásáig. Szakmailag tiszta, ápolt ruhába öltözik. Néhány perccel korábban érkezik, hogy letelepedjen és megkapja a kávéját, hogy készen álljon a műszak időben történő megkezdésére. Udvarias a többi alkalmazottal szemben, és nem végez véletlenszerű szüneteket, és engedély nélkül nem változtatja meg az ebéd menetrendjét. Megértette a munkáját és felkészült rá. A munkamorál megadta az alaphangot a szokások kialakításához, hogy profi és következetes legyen egész nap.

Az erős munkaetikájú alkalmazottak általában követik vagy fejlesztik a napi feladatokat. Ezeket gyakran úgy rendezik és szervezik, hogy tudja, képes minden feladatra szükséges időt fordítani. Lehet, hogy tömbökben rendezi a napját. Például az első két óra az ügyfélhívásokra és az új megrendelésekre adott válasz lehet. Ezután a következő két órát értékesítési hívásoknak szentelhetjük. Ezután a délutánt felhasználhatja új javaslatok előkészítésére és a szükséges adminisztratív munkák elvégzésére, így az asztala kiürül, mielőtt elmegy éjszakára. A rutin és a szervezettség növeli a termelékenységet. Az ilyen tulajdonságú alkalmazottak egyszerűen több munkát végeznek.

Az erős munkamorál része, annak megértése, hogy egy nagyobb csapat tagja vagy, és mindenkinek van szerepe. Ez a megértés elősegíti a csapatmunkát és az együttműködést annak biztosítása érdekében, hogy mindenki megfelelő információt kapjon a munkájának megfelelő elvégzéséhez. Mivel az erős munkabírásúak általában produktívabbak és hatékonyabban bánnak az idejükkel, ez időt szabadít fel, hogy segítsen másoknak abban, hogy többet végezzenek. Az erős munkabírású ember nem azt nézi, hogy mit kell tennie, azt vizsgálja, hogy mit kell tenni a cég sikere érdekében, így lesz csapatjátékos.

Az erős munkabírásúak belső motivációval bírnak a siker érdekében. Örömmel veszik a jutalmazási ösztönzőket.

Az erős munkabírású alkalmazott nem várja meg, hogy valaki más foglalkozzon a problémával. Felhívja a megfelelő forrásokat, online keres jogorvoslati lehetőségeket és megoldja a problémát. Ez a siker iránti elkötelezettség áthatja mindazt, amit egy erős munkabírású alkalmazott végez.

A megfelelő ütemezés, a siker iránti elhatározás és a magas színvonalú professzionalizmus miatt az a munka, amelyet egy erős munkabírású alkalmazott végez, jó. A munkát nemcsak profi módon mutatják be, hanem gyakran meghaladja az eredetileg előírtakat.

Például megkérheti egy alkalmazottat, hogy hajtsa össze az új pulóverkészletet. Valaki, akinek erős a munkamorálja, nemcsak összehajtja, hanem méret vagy szín szerint rendezi és megkérdezi, hogy mi szükséges ezután. Megtisztítja azt a területet, ahol ki akarják állítani, így minden rendezett lesz az ügyfelek számára.

Ez mind szép, de Magyarországon sajnos igen alacsony a munkamorál. Lehet hivatkozni az alacsony munkabérekre, a hosszú munkaidőkre, de az emberek munka kerülése, befásultsága vagy éppen a generációk óta hiányzó példamutatás a legnagyobb probléma. Főként vidéken, ahol évtizedek óta magas a munkanélküliség száma, felnőhetett több generáció is a munka ismerete nélkül. Munkaadóként nagyon nehéz az ilyen beállítottságúakat foglalkoztatni. Célunk és víziónk az optimális munkamorál kialakítása a hátrányos helyzetű településeken.

Cikksorozatunkban Magyarország Északkeleti tájegységének bemutatásától kezdve, a hátrányos helyzetűek esélyein és a népkonyhán át szeretnénk megismertetni az olvasót egy szegregált közösség összetartásával és lehetőségeivel.

A cikk a magyar állam és az Európai Unió támogatásával, az EU ROM Jövőért Egyesület GINOP-5.1.7-17-2019-00293 projektje keretében jött létre.

A projekt keretében első lépésként egy pékség kialakítása történik meg az ingatlan átalakításával és technológiai berendezések beszerzésével. A fejlesztés hosszabb távú célja, a jelenlegi gyakorlat továbbfejlesztésével egy olyan helyi termelési és értékesítési rendszer kialakítása, mely a szociális szempontok mellett üzleti vállalkozás is. Az egyesület által megtermelt javak értékesítésével, a gazdaprogramban részt vevő helyi emberek termelővé válásának szakmai és természetbeni támogatásával, illetve a faluban és azon kívüli forgalmazás rendszerének kialakításával az érintettek rendszeres jövedelemhez jutnak, növekszik helyi vásárlóerő, a helyi igényeknek jobban megfelelő kínálat alakítható ki, illetve üzleti szempontból lényeges, hogy a bolt a rövid beszerzési lánc miatt eredményesebben működhet, illetve több embernek mutathat példát és adhat munkát. A projekt mottója: Több, mint pékség!

Kapcsolódó weboldal:
More Pékség

(X)
Szeéchenyi 2020 ESZA